alexbenti

Alex Mine

OLASZORSZÁG – Techno

Alex Mine

OLASZORSZÁG – Techno
Alex Mine már egész fiatal korától kezdve remekelt zenészként, zongorán és dobon is játszott és az általa képviselt punk rock vonal hamarosan átcsapott egy dark, basszusokban gazdag, melodic techno stílusba, ami mára a védjegye lett. Az első mérföldkövet az elektronikus zenei szférában 2014-re tudhatta maga mögött, amikor is sikeresen debütáltak EP-i Carl Cox Intec kiadójánál és a Dubfire SCI+TEC-jénél. Mindkét műve Richie Hawtin, Adam Beyer, Joseph Capriati és még többek támogatását élvezte, ezzel kinyitva azokat a bizonyos ajtókat az Alex által megálmodott céloknak.
2017-ben a legendás DJ/producer Dubfire a következő módon konferálta fel Alexet a BBC Radio 1 csatornáján: „A következő művészünket egy ideje már több megjelenéssel is támogattam a kiadónál, Alex Mine, az olaszországi Torinóból. Dobosként kezdte zenei pályafutását, játszott egy bandában is inkább a rock és alternatív zenei vonalon mozogva, majd ezután kezdett el az elektronikus zene felé húzni a szíve. Mindig is az volt a benyomásom, hogy az ő felfogása nagyon más, egyedi a megközelítése és egy olyan ember, akivel szeretnék együtt dolgozni és fejleszteni.”
Alex áttörése 2017-ben következett be, amikor is olyan kiadóknál jelentek meg alkotásai, mint Pig & Dan Elevate Records-a, Sasha Carassi Phobiq Records-a, Monika Kruse Terminal M Records-a, vagy Victor Calderone Waveform Records-a. 2017-ben jelent meg „In A Time Lapse” EP-je a SCI+TEC-nél, ami a Beatport Techno Top 100 listáján a 33. helyig ugrott. Emellett még feltűnt Joseph Capriati Entady on Fabric 80-jában és a Dubfire Special Needs on Richie Hawtin’s ENTER Ibiza-jában.
Alex számára 2018 az az év, amikor kiemelkedik az olasz undergorund klub szcénából és egy világszerte elismert művésszé válik a DJ-k és bulizók körében. A 2018- ban megjelent Terminal M „Lost” remix az ikonikus DJ/producer Carl Coxtól és Roberto Capuanotól kétségtelenül meghatározó alapköve lett az elkövetkezendő évnek.