Elsöprő siker és egy új kiadó – ezt hozta 2019 SouveQ számára

Sövegjártó Laci, akit Muzikfabrik vagy SouveQ név alatt is ismerhetünk egy elképesztően sikeres évet tudhat maga mögött. Nemzetközi berkeken belül is rengeteg elismerést szerzett és az idén alapított Secret Fusion kiadó sikere már most sokak érdeklődését felkeltette a szakmában – minderről Őt is megkérdeztük egy kicsit bővebben:

Mesélj egy kicsit magadról, mi történt Veled mostanában?
Sövegjártó Laci vagyok, lassan 20 éve a DJ szakmában – régen a Muzikfabrik formációnak én voltam az egyik tagja és a mai napig zenélek ezalatt a név alatt is alkalmanként. A house zene volt Nálunk fókuszban, a DAL című műsorban is elég szép eredményeket értünk el. Aztán jött az országos turné és a nagylemez.
3 éve szólóban tevékenykedem, és csak az elektronikus zenére koncentrálok a SouveQ nevű projekt keretein belül. Mostanra kezd beérni ez a történet – januárban Izraelben turnézom, de a közeljövőben Brazília és Berlin is képben van. Az idei sikernek a Secret Fusion kiadó a kovásza, amit A Secret Factory srácokkal csinálunk. Úgy gondoltuk összerakjuk azt a fejenként 20 éves tapasztalatot, ami az elektronikus zenében és a zeneiparban magunkra szedtünk… együtt az már 60 év :). Idén máricusban indultunk és a múlt héten kikerült a hatodik megjelenésünk is. Szerencsére nagyon jó a nemzetközi visszhang, mindegyik megjelenés bejutott a Beatport top 30-ba és ennek köszönhetően egy elég komoly nemzetközi ügynökség is felfigyelt ránk.

Miért döntöttél úgy, hogy egyedül folytatod?
Az a legfőbb oka, hogy irányításmániás vagyok és meguntam azt, hogy mások helyett én dolgozom, köszönet pedig nem jár érte. Így a csapatban zenélést inkább dobtam. Magamra, és a kiadóra kell így csak koncentrálnom. Azzal nem árulok el titkot, hogy rengeteg kiadó indításánál segédkeztem, a kapcsolataimmal tudtam támogatni Őket és valahogy mindig elfelejtettek megemlíteni, holott az általam elérhető tudás és kapcsolati tőke nélkül sokkal döcögősebben indultak volna. Ez ennél a kiadónál teljesen máshogy működik, nem alá-felérendelt viszonyról, sokkal inkább mellérendeltről beszélünk, ahol mind a hárman odafigyelünk a másik véleményére, és megfelelő érvekkel alátámasztva meg tudjuk egymás győzni dolgokról.

Mik a hosszú távú terveid?
Rengeteg hangszert vettem az utóbbi években, szintetizátorokat, hiszen amit a zenével keresek, azt a stúdióba pörgettem vissza. Szeretném, ha a SouveQ project tényleg beindulna nemzetközileg, akkor nem csak a DJ settekről szólna, hanem a zenéket élőben, hangszerekkel szeretném prezentálni. A zenéim hangzása elég egyedi, a 70-80-as évek stílusa keveredik a mai modern indie-vel, de a house a lényeg valamilyen szinten, hiszen a kezdetektől fogva e körül a stílus körül forgott az életem.

Ki tudnál emelni egy kedvenc momentumot az idei évből?
Az idei év annyira sűrű volt és annyira jól sikerült, hogy nehéz egyet kiemelni. A Sziget Colosseum-os Secret Fusion Label Night az parádés volt, egy világsztár line up-pal. Olyanokkal zenélhettem, akik évek óta a példaképeim. A kiadó berkein belül is együtt dolgozunk Velük, ami hatalmas dolog. Illetve a legeslegjobban sikerült fellépésem idén az a Balaton Soundon volt, a The Club színpadon. Nulla embernek kezdtem el zenélni este 10-kor és éjfélkor adtam át a pultot teltházzal – folytak a könnyeim akkora buli volt… 4-5 ezer embert sikerült összerántani 2 óra alatt tök különleges, itthon nem a fősodorba tartozó elektronikus zenékkel. És ami tényleg nagyon komoly dolog, az a Secret Fusion – sikerült nem egészen egy év alatt létrehoznunk egy olyan kiadót, amit a nemzetközi szakma figyel, folyamatosak a feedack-ek és a legnagyobbak játszák a zenéinket stílustól függetlenül is.