Jackmaster megtöri a csendet – „Minden az én hibám”

A skót DJ elsőként nyilatkozott egy évvel azután, hogy publikusan bocsánatot kért azért, hogy a Love Saves The Day fesztiválon szexuálisan zaklatta a személyzetet a GHB nevű drog hatása alatt.

Vajon A Jackmaster néven ismert Jack Revill ezek után vissza tudja terelni karrierjét a helyes útra? Annyi biztos, hogy Ő nagyon bízik benne.
Az interjú elején már elhangozott Tőle, hogy elképesztően szégyelli tetteit és azóta is lelkiismeret furdalása van – nehezére esik beszélni a témáról.
Az eset 2018 májusában történt a Love Saves The Day fesztiválon, amiről a fesztivál női személyzete azt állította, hogy miután Revill lejött a színpadról – egy ’C’ osztályú drog, a GHB hatása alatt állva – megpróbálta megragadni és megcsókolni Őket akaratuk ellenére. A Resident Advisoron megjelent kijelentés után, Revill rögtön elismerte hibáját és hogy drogok befolyása alatt helytelenül viselkedett a személyzettel.
A történtek óta Revill karrierje érthető okoból kifolyólag szünetel, hogy ezalatt az idő alatt helyrehozhassa a károkat és újult erővel folytathassa.
Igaz, már azóta több mint egy év eltelt, de Revill még mindig csak homályos foltokra emlékszik arról a bizonyos éjszakáról. Az utolsó dolog, amit vissza tud idézni, hogy jópofáskodva felkapta a női személyzet egy tagját, és amikor letette megsérült a nő keze. Amikor tudomást szerzett a csókra tett erőszakos kísérletéről, nem hitt a fülének. Az incidens után három hónappal, 2018 augusztusában, Facebook post formájában kijelentette, hogy “helytelenül és sértő módon viselkedett a rendezvény alkalmazottaival, miközben kábítószer behatása alatt állt”.

Azt is elmondta, hogy addig, amíg csak magát „bántotta” hasonló állapotban, addig nem zavarta a dolog. Családtagjainak és barátainak azt is végig kellett néznie, ahogy majdnem meghal és kómába esik. Attól a pillanattól, amikor másokat is bántott, már nem volt képes tükörbe nézni. Ennél a pontál Revill már tudta, hogy GHB függő és több alkalommal is próbálkozott a leszokással. A 30 szülinapján több ezer ember előtt esett össze a színpadon Glasgowban. A legfájóbb rész számára az volt, hogy öccsének sírva kellett végignéznie, ahogy a mentők egy csövet dugnak le a torkán, miközben azt hitte testvére meg fog halni. Ezután egy időre leállt a drogokkal, de sajnos nem tartott sokáig. Az incidens éjszakáját is egy ilyen utolsó nagy estének szánta mielőtt újra tiszta lesz. A barátnője ultimátumot adott neki – vagy Ő, vagy a GHB.
Revill szerint minden az Ő hibája, hiszen ő döntött úgy, hogy aznap még utoljára drogot fog fogyasztani. Revillnek semmilyen jogi következménnyel nem kellett szembenéznie tetteiért, de nem sokkal a fesztivál után személyesen kért bocsánatot a megsértett alkalmazottaktól. Idén májusban pedig egy új postot tett közzé Facebookon, amiben leírta, hogy sokat dolgozott azon, hogy kiirtsa életéből a káros tényezőket.

Azt is elmondta az interjú során, hogy ahogy haladt előre a karrierje és egyre sikeresebb lett, egyre jobban belemerült a drogok világába. Minél több elismerést zsebelt be, annál nehezebbnek érezte a DJ létet. Őt idézve túl nőtt rajta a feladat, de ennek ellenére úgy gondolja, DJ-nek lenni a legjobb munka a világon. Kihangsúlyozta, hogy fel kell vállalni tetteink következményét és beismerni, ha hibáztunk… – „Hiszen minden nő ismer olyan nőt, akit szexuálisan zaklattak, de az nem mondható el hogy minden férfi ismer egy olyan férfit, aki beismeri, hogy szexuálisan zaklatott valakit.