strmonsound

STORMASOUND​

MAGYARORSZÁG – tech / house / deep house

STORMASOUND​

MAGYARORSZÁG – tech / house / deep house
Torma Bence aka Stormasound zenei család sarja, akit mindig is a zene és annak szeretete vett körül. Folyamatos impulzust a nagyszülei révén kapott, akik élő hangszerekkel oktatták és fejlesztették a tudását, mondhatni nem volt kérdés, hogy milyen irányt vesz majd az élete. A kezdetekben csellón és templomi orgonán tanult, de az énektanár nagymama mellett nem maradhatott ki a zeneelmélet sem.

Saját stílusát a szakmában eltöltött évek alatt találta meg, és szép lassan a zenélés hobbiból hivatássá vált. Az elektronikus zene világát húszas évei elején ismerte meg, azóta folyamatosan fejleszti magát technikailag és zeneismeretileg egyaránt. Az aktív zenélést a budapesti éjszakai életben kezdte el. A magyar főváros több nagyobb és nevesebb klubjában is fellépett az elmúlt évek során, így megfordult többek között a Tesla- ban, a Symbolban, a Secret Roomban, az Esetleg Bisztróban, ahol Rizkiddel játszhatott, illetve jelenleg a Yellow “Yellow Saturdays” nevű house/techno buli rezidens DJ-je Tigrannal, és ahol Nora Matisse-szal is volt szerencséje b2b-zni. Több hazai fesztiválon megfordult már így, a Sziget Fesztiválon, a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is zenélt már. Valamint 2018-től a John Reed edzőterem rendszeres fellépője lett.

Első saját megjelenése, az In My Dreams 2016. május 27-én jelent meg a Elephant House Records gondozásában. Több hazai rádió, köztük Budapest egyik vezető rádiója is gyakran pörgette, illetve a kiadó által vezetett eladási listán a Top 3 közé került. Azóta a hazai elektronikus szcéna egyik közkedvelt DJ-jévé vált, azonban igazán a zeneszerzésben találta meg önmagát. Az elmúlt években több zenéje is megjelent hazai kiadók égisze alatt, köztük a Boneless, amelyre 3 remix is készült hazai producerek által, és a kiadó toplistáját 3 hónapig vezette. Az utolsó két track-je külföldi kiadónál jelent meg, közülük egy az olasz Sony Musicnál, és egy a kanadai Trebaltek Records-nál. 2016-ban és 2017-ben is jelölték a Ballantine’s Music Awardson ‘Az Év Felfedezettje’ és ‘Az Év Áttörése’ kategóriákban, ahol a TOP10 listájáig jutott mindkét alkalommal.

FESZTIVÁLOK
Balaton Sound – EFOT – Sziget Fesztivál – Volt Fesztivál

KLUB FELLÉPÉSEK
– HelloBaby – Symbol – Ötkert – Tesla – Yellow – Romkert – Brklyn – Secret Room – Lock – Esetleg – Bálna Terasz – Viviera – Beach (Keszthely)

JELÖLÉSEK
(Ballantine’s Music Awards)
Az Év Felfedezettje Top 10
Az Év Áttörése Top 10

EREDMÉNYEK
– Crazibiza Banana Pop (Stormasound remix) // Beatport ‘House’ TOP100 45th
– Boneless // Elephant House Records TOP10 1st (3 hónapig vezette)
– Make Me Like // Elephant House Records TOP10 4th
– Feel // Elephant House Records TOP10 8th
– In My Dreams // Elephant House Records TOP10 5th